Ambitiøs i en ung alder

Hvad kendetegner mennesker, der er ambitiøse i en ung alder, og hvordan udvikler jeg mig selv på det område? Få mit bud her.

Som du muligvis har bemærket, er jeg meget optaget af personlig udvikling.

Derfor tillader jeg mig at fokusere på emnet endnu en gang. Jeg starter med at tage udgangspunkt i min egen historie.

Mine egne motiver

Der er efterhånden en del, der har kigget på alle de projekter, jeg er involveret i, og har spurgt: Hvorfor er du så ambitiøs i en så ung alder?

Det har fået mig til at fundere en del over min situation. I en tidlig alder mødte jeg modgang, hvilket betød, at jeg skulle forholde mig til en masse negative følelser i en ung alder.

Mine forældre blev skilt, da jeg var omkring 10 år, og nogle år efter blev jeg mobbet – både i skolen og til fodboldtræning.

Og som om, at dette ikke var nok, så gik mit store idol, min farfar, desværre også bort. Jeg husker tydeligt det sidste kram med ham på hospitalet.

Det satte sine spor og i en lang periode var jeg usikker på mig selv. Det gjorde, at jeg isolerede mig fra mine venner, men det betød samtidig, at jeg kunne fordybe mig i noget, der motiverede mig – og dermed udligne de triste tanker.

Jeg valgte at fordybe mig i internettet. Som 15-årig startede jeg mit første iværksætter-projekt, og jeg fik skabt et fællesskab – ved at samle en masse dygtige mennesker, der brændte for den samme mission som mig.

Det gav mig et KÆMPE boost. Pludselig kunne jeg se, at jeg kunne udrette noget, der samtidig gjorde andre glade.

Siden har jeg tænkt på nogle af de underliggende motiver til min ambitiøse tilgang, og jeg er kommet frem til følgende:

Det har ikke været et behov for at vise omverdenen, at jeg er god nok. Det har været vigtigere for mig, at overbevise mig selv om, at jeg er god nok.

Min ambitiøse tilgang betød samtidig, at jeg stille og roligt sorterede en del venner fra, fordi jeg følte, at vi voksede fra hinanden. Det er jo en helt naturlig del af livet, men når man gør det som helt ung er det lidt mere usædvanligt.

Men du kan ikke bygge din fremtid på, hvad du tror, at andre tænker. Derfor følte jeg, at det var det rigtige, og det har jeg aldrig fortrudt. Hvorfor have et venskab, du ikke er 100 % engageret i?

Hvad kendetegner mennesker, der er ambitiøse i en ung alder?

Det er et virkelig godt spørgsmål. Der er selvfølgelig ikke noget facit, men det første bud må være, at de har mødt modgang tidligt i deres liv ligesom mig.

Et andet svar kan være, at deres miljø har påvirket dem. Det kan være, at nogle i deres omgangskreds (deres fædre/mødre eller venners fædre/mødre eks.) har opnået stor succes, som har inspireret dem.

Hvordan bliver jeg ambitiøs?

Vi er alle forskellige, derfor er der noget, der motiverer mig, som ikke vil motivere dig og omvendt.

Men jeg tror, at det er vigtigt, at man tager udgangspunkt i noget, man brænder for og som man kan se et formål med.

Når man så begynder at arbejde på det og kan se, at det bærer frugt, så får man automatisk endnu mere blod på tanden.

Det gør, at dit fundament bliver endnu stærkere, og så er du godt på vej mod at blive mere ambitiøs. Du bliver ganske enkelt mere sulten. Det skal ses positivt i denne sammenhæng.

Afsluttende replikker

Hvis du brænder for noget, så vil du også rejse dig den ottende gang, efter at være knockoutet syv gange!

Lad aldrig andre stå i vejen for dine drømme! Tro på dig selv, så vinder du i sidste ende!

Når jeg kan rejse mig den ottende gang, så kan du også!

Foto: Shutterstock