Starten på mit liv som iværksætter

Jeg har dedikeret mit første, rigtige indlæg her på bloggen til historien om min start som iværksætter. Mit første rigtige iværksætter-projekt var TotalBold.dk.

Jeg var 15 år gammel, da jeg satte mig i stolen som chefredaktør for et ambitiøst fodboldsite, der endte med at blive tre år gammelt.

Hør fortællingen om starten samt op- og nedture i videoen:

For at give en kort opsummering, har jeg udpeget de største milepæle for TotalBold.dk samt for mig personligt i forbindelse med projektet.

Milepæle – TotalBold.dk:

– PR: Vi blev citeret i en række medier. Derudover fik vi en flot anmeldelse af fodboldmagasinet Goal (Se omtalen her!).

Champions League-dækning: Vores unikke dækning af Champions League indeholdte: Nyheder, optakter, referater og artikler om holdene.

– Portrætter: Vi skrev nogle enkelte, store portrætter om Nikola Saric, Mads Hvilsom og Christian Poulsen.

EM-guide 2008 – 60 siders online-magasin: Det blev det mest omfattende projekt i TotalBold.dk’s historie. Men jeg var sindssygt stolt, da vi kunne lægge den online. Du finder guiden her (Tager lidt tid at loade).

Milepæle – Personligt:

Jeg blev bedre til at stave og til at skrive levende: Eftersom jeg skrev hver eneste dag, så blev jeg hurtigt bedre til at stave, formulere mig og til at vinkle historierne.

Jeg fik udviklet lederegenskaber: Igennem sidens historie har jeg i alt “ansat” omkring 100 forskellige personer, og for at have en god trup af skribenter, grafikere og programmører, så kræver det, at man er i stand til at være til stede, når folk har spørgsmål og selvfølgelig også, at man er i stand til at uddelegere opgaver mv.

Jeg blev bedre til at organisere min hverdag: Du får hurtigt en god selvdisciplin, når du både går i skole og så også skal drive et fodbold-site, der skal opdateres på daglig basis og helst levere noget udover det, som læserne forventer. Så det stillede høje krav til, hvordan jeg organiserede min hverdag. Derfor blev jeg automatisk god til dette også.

– Jeg blev bedre til at træffe hurtige, men rigtige beslutninger: Hvad skulle op- og nedprioriteres? Det blev jeg også hurtig god til at vurdere, fordi det ganske enkelt var nødvendigt, hvis hjulene skulle rulle optimalt.

Jeg fik en masse gode venner: Man opbygger hurtigt et venskab til de mennesker, der deler ens passion for et iværksætter-projekt. Selvfølgelig kom jeg ikke tæt på livet af alle 100 personer, men omkring de 20, som udgjorde den faste kerne igennem længere tid, fik jeg et godt forhold til. I dag taler jeg stadig med en god håndfuld af dem.

Jeg fik et stort indblik i internettets mange muligheder: Man skal hele tiden holde sig vågen, hvis man skal følge med i tempoet. Det var naturligt, at jeg også spejdede over til andre brancher, for at søge inspiration den vej igennem. Derfor tog det heller ikke lang tid, før jeg havde nogle nye koncepter, efter at jeg måtte punktere “TotalBold’en”.

Jeg håber, at min fortælling om mit første iværksætter-projekt har inspireret dig. Hvis du har spørgsmål omkring det at drive et nyhedssite eller noget i relation til det, så er du meget velkommen til at lægge en kommentar herunder.