Så stor en magt har din komfortzone

Din komfortzone styrer alle dine beslutninger – med mindre, du tager kampen op.

Det påvirker en voldsomt at træde ud af komfortzonen, men det er virkelig det hele værd!

Bliv motiveret til at tage kampen op og forløse dit fulde potentiale.

Din komfortzone styrer dit liv!

Tænk på, hvordan du har det i den første uge, når du eksempelvis skifter job, kontor, skole eller noget helt fjerde.

Personligt har jeg altid en uro og lidt ubehag i kroppen. Man skal forberede sig på nogle nye rammer, og alle ens indtryk bliver forstærket, når man træder ind et nyt sted.

At tage kampen op med sin konfortzone, kan utvivlsomt være hårdt. At skulle se sin egen frygt i øjnene, for det er det for de fleste, især introverte.

Men det er en utrolig vigtig proces. Det er vigtigt, at du ofte udfordrer din komfortzone, fordi det er udenfor den, at dine drømme kan blive til virkelig.

Når du træder ud af komfortzonen, er du åben for udvikling. Du er på en måde nøgen, og det er denne form for nudisme, der skræmmer de fleste.

Men hvem gider at leve et liv, hvor man ikke har taget chancer? Jeg har i hvert fald ikke lyst til det. Så vil jeg hellere tage nogle mentale boksekampe med min komfortzone, selvom jeg bliver slået i gulvet nogle gange. Så længe jeg rejser mig op igen og fortsætter kampen.

Hvis du har undret dig over, om du er den eneste, der kigger dig over skulderen, når du er udenfor komfortzonen, så kan jeg hermed meddele, at det er du ikke. Sådan har hovedparten det.

Vi er designet til at være dovne og oparbejde vaner. Det tager omkring 30 dage at bryde en vane! Derfor er det sundt, at bryde dette skjold løbende, så vi kan forløse vores fulde potentiale.

Den sociale komfortzone

Jeg ser desværre også en tendens til at mange ikke ønsker, at udfordre den sociale komfortzone.

Jeg ved ikke, om dette begreb findes, men jeg synes, at det dækker godt over min pointe, der kommer her:

Jeg ser en del mennesker, der bliver sammen – både i parforhold og i venskaber, selvom de er vokset fra hinanden. De fungerer ikke længere som en levende organisme, der løfter hinanden til at forløse deres potentiale.

I stedet holder de hinanden nede – sandsynligvis ubevidst. De finder det trygt, når de er sammen med dem, som de har kendt i mange år, selvom de åbenlyst ikke udfordrer eller guider hinanden mere.

Hvordan træder jeg ud af komfortzonen?

Du skal motivere dig selv til at turde løbe risikoen, at træde ud. For hvordan kan du vide, hvad der gemmer sig udenfor komfortzonen, når du aldrig har turdet at stikke tåen udenfor?

Tag udgangspunkt i dine ønsker – hvad vil du virkelig – og er du parat til at gå efter det, uanset prisen?

Jeg kan love dig, at du får smag for det, når du begynder at udfordre din komfortzone. Jeg har tidligere gjort mig følgende tanke:

“Noget af det mest interessante er, at bryde ud af sin komfortzone. Men lige så fantastisk det er, når man opnår sit mål, lige så frustrerende kan det være undervejs i processen.”

Men den gode nyhed er, at du altid lærer udenfor din komfortzone – uanset, om udfaldet så er positivt eller negativt.

Kom i gang med at tage de små skridt, og bevæg dig ud. Du bliver glad for det og endnu mere modig i længden, tro mig!