Fremtidens musikvideoer vil revolutionere e-handlen

Jeg har spottet en ekstremt interessant musikvideo, som virkelig går all-in på innovativ markedsføring. Webshoppen Ssense står bag. Læs mit ydmyge bud på fremtiden her.

Musikvideoer har ikke blot til formål, at promovere kunstneren bag og skabe nogle yderligere lag af identitet til musikeren.

De har også en kommerciel faktor, og netop denne del tegner til at blive endnu mere interessant at følge i fremtiden.

Product placement var blot første spadestik

Product placement er bestemt ikke noget nyt fænomen i musikvideoer.

Én af de nyere musikvideoer, som især gjorde indtryk på mig, var Lady Gagas Poker Face, hvor bwin helt tydeligt fik masser af reklame – dog stadig på en relevant og stilfuld måde. Veludført!

Ssense bryder igennem den “interaktive e-handel”-mur

Men nu har modebutikken Ssense taget skridtet længere, og åbnet op for en helt ny verden. De har nemlig skabt en interaktiv musikvideo, hvor du som seer kan købe produkterne, som florerer i videoen, direkte.

Ja, du læste rigtigt! Synes du, at rapperne i videoen har en fed stil, kan du med få klik købe præcis samme tøjstil gennem Ssenses egen webshop.

Se videoen i aktion her:

Vil fremtidens musikvideoer servere produkter på et sølvfad?

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at interaktive videoer vil sprede sig, mens de vil gå hånd i hånd med social shopping.

Det betyder, at vi i langt større grad vil kunne dele vores tøjsmag med vennerne gennem de sociale medier, og det vil skabe en ekstra dimension i forbindelse med onlineshopping.

Ingen overflod af tags i musikvideoer

Men jeg kan overhovedet ikke forestille mig, at musikvideoerne i fremtiden vil blive overtagget med links til produkter, som det er tilfældet i denne musikvideo. Her er vi virkelig ude i ekstremerne, i mine øjne.

I stedet kan jeg forestille mig en funktion, som man kan slå til, hvorefter nogle få produkter i musikvideoerne vil blive fremhævet – med links til de webshops, de samarbejder med. Det kunne også sagtens komme til udtryk gennem større produkter, såsom transportmidler og elektronik.

Desuden tror jeg også, at fremtidens reklamefilm vil følge i samme fodspor – simpelthen gøre det nemmere for modtagerne at købe produkterne online. Derved vil man også lettere og mere effektivt kunne måle effekten af disse.

Konklusion: Interaktive videoer er uundgåelige

Interaktive videoer og social shopping er kommet for at blive. Lad mig slå det fast nu! Det vil blive en endnu større del af vores hverdag, at dele vores tanker og promovere os selv gennem de sociale medier. Enten fuldt ud bevidst – eller mere ubevidst.

Det vil være et helt naturligt led i vores købsproces, at vi har brug for feedback fra vores sociale cirkler. Det er en så central del i os mennesker, hvilket også kommer til udtryk i Maslows Behovspyramide.

Hvordan tror du, at fremtiden ser ud for social shopping, når du kigger i den store krystalkugle?

– Del din holdning herunder!