Fem tips til den første Facebook-side

Facebook er det mest populære, sociale medie i Danmark. Hvis du er nybegynder inden for det at skulle starte en Facebook-side, så lyt og læs med her.


Dagens emne er Facebook. Jeg har fem simple tips til nybegynderen, der skal starte en Facebook-side.

Facebook er det mest populære sociale medie i Danmark, da over 3 millioner danskere har en Facebook-profil.

Der popper stadig virksomheder op, der gerne vil gøre et succesfuldt indtog på Facebook, men hvordan starter man godt ud?

Jeg har en simpel opskrift til dig herunder.

Fem simple tips til din første Facebook-side

1. Start med det basale

Sørg for at have noget godt grafik på din Facebook-side.

Vent med at promovere din Facebook-side til der er reelt indhold på siden. Jeg ser en del, der begynder at linke ud til venner og bekendte, før der reelt er indhold på Facebook-siden. Det er en lidt for nonchalant holdning at have, hvis du spørger mig.

2. Gør opmærksom på din Facebook-side

Nu hvor det basale er på plads, så kan du begynde at promovere din Facebook-side.

Start med at sende beskeder rundt til af dine Facebook-venner, du mener det er relevant for – og spørg om de vil følge din side. Så har du et fundament du kan bygge videre på.

Det virker mere troværdigt, når du sender personlige beskeder til dine venner og bekendte – i stedet for at benytte funktionen “Anbefal Facebook-side til venner”. Den giver bare en notifikation, som hurtigt er overset.

3. Gør indholdet relevant og tal med dine fans

Indholdet på din Facebook-side skal være relevant i forhold til målgruppen.

Du må også meget gerne variere indholdet, så der både kommer links, billeder, videoer og tilbud i ny og næ.

Det er også meget vigtigt, at du taler med dine fans og ikke til dine fans. Det gælder om at det ikke skal være envejskommunikation.

4. Tænk over din timing

Hvornår er det bedste tidspunkt at opdatere min Facebook-side, tænker du måske. Det er et svært spørgsmål at svare på, da det kommer meget an på målgruppen.

Mine erfaringer er dog, at det fungerer bedst for mig om aftenen – typisk efter klokken 18.

Søndag er oftest også en god dag at publicere indhold, fordi folk typisk bruger meget tid på de sociale medier dér. Husk desuden, at der også er sket en eksplosiv udvikling i de brugere, der benytter deres smartphone til at gå på Facebook med.

5. Vær tålmodig!

At opbygge en succesfuld Facebook-side kræver tålmodighed. Det vil sandsynligvis gå langsomt med at opbygge en solid målgruppe i starten, men du skal bare holde fokus på at skabe kvalitet og engagere dine følgere.

Du skal også huske, at det er bedre at have 500 loyale Facebook-fans end 5.000 iloyale, der kun likede din side, fordi du havde en spændende konkurrence.

Rigtig god fornøjelse med det!